OSMANLI iDARESiNDE BELEN'iN NÜFUSU VE DiNi YAPISI (1865~1914) - Tutar, Adem (Fırat University, 2000)
Günümüzde Hatay vilayetinin ilçelerinden biri olan Belen 'in tarihi, bulunduğu coğrafi konum itibariyle çok eski çağlara kadar gitmektedir. Anadolu ile Ortadoğu 'nun bağlantısını tabii bir duvar gibi kesen Aman os Dağlan üzerinde bulunan Belen, eski çağlardan beri stratejik önemini muhafaza etmiştir. Çeşitli devletlerin idaresinde yer alan bölge, Osmanlı idaresine geçtikten sonra bu önemi daha da artmış ve Osmanlı Devletinin önemli derbentlerinden biri olınuştur1
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları