MANYETİK ALANLARIN SINIR ELEMANLARI YÖNTEMİ İLE ANALİZİ - YILDIRIM, D. KAAN (Fırat Üniveristesi, 2001)
Yüksek Lisans Tezi MANYETİK ALANLARIN SINIR ELEMANLARI YÖNTEMİ İLE ANALİZİ D. Kaan YILDIRIM Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Müh. Anabilim Dalı 2001, Sayfa:61 Bu çalışmada, manyetik alan problemlerinin çözümünde kullanılan sınır elemanları yönteminin esası ve formülasyonu ele alınarak, açık demir nüveli bir bobinin sınır elemanları yöntemiyle iki boyutlu manyetik alan analizi yapılmıştır. Öncelikle problemi sağlayan tanım denklemi, ağırlıklı artıklar yöntemi ve Green teoremi kullanılarak, sınır integral denklemlerine dönüştürülmüştür. Manyetik vektör potansiyeller ve normale göre türevleri interpolasyon fonksiyonları ile ifade edildikten sonra sınır integral denklemi ayrıştırılarak sistem matrisi elde edilmiştir. Sınır şartları uygulandıktan sonra sınır bilinmeyenlerinden oluşan denklem sistemleri çözülerek düğümlerdeki manyetik vektör potansiyel ve türevleri hesaplanmıştır. Bütün sın bilinmeyenleri bulunduktan sonra istenen iç noktalardaki manyetik vektör potansiyel değerleri ve manyetik akı yoğunlukları hesaplanmıştır. Anahtar Kelimeler: Sınır Elemanları Yöntemi, Manyetik Alan, Manyetik Akı yoğunluğu, Manyetik Vektör Potansiyel
Analysis of magnetic fields with boundary element method
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği; Electrical and Electronics Engineering