LİE GRUPLARINDA PARAMETRİK YÜZEYLERİN ALTERNATİF ÇATI YARDIMIYLA KARAKTERİZASYONU - İKİZ, BETÜL OĞRAŞ (Fırat Üniveristesi, 2024)
Bu çalışmada, 3 boyutlu Lie grubundaki alternatif bir hareketli çatı olan çatısı kullanılarak bir yüzey ailesi elde edildi. Verilen bir eğrinin parametrik yüzey için eğrilik çizgisi, geodezik ve asimptotik eğri olabilmesi için gerekli ve yeterli koşullar verildi. Son olarak, yapılan çalışmada elde edilen verilere bazı örnekler verildi.

In this work, we derive a family of surfaces using an alternative moving frame in the 3-dimensional Lie group. We provide necessary and sufficient conditions to transform a given curve into a line of curvature, a geodesic, and an asymptotic curve for a parametric surface. Finally, the study presents and some examples of the obtained data.
Characterization of parametric surfaces in lie groups with the help of an alternative frame
Keywords: Matematik