ANADOLU’NUN BAĞRINDAN KOPAN BİR SAZ VE SÖZ DERYASI: ÂŞIK DERYÂMİ - Şenocak, Ebru (Tuzla Belediyesi, 2014)
Âşıklarımız, sözümüzün temsilcisi, gönül yangınlarımızın tesellisi, hakka, halkına, vatanına âşık söz ustaları, dil ve telden kültür taşıyıcılarımızdır. 20. yy’a şiirleriyle damgasını vuran Âşık Deryâmi de, hayatın bütün renklerini, yaşanmışlıklarını sözün ve sazın gücüyle dinleyicisine ulaştırıp yol gösteren âdeta yatağına sığmayan bir derya gibidir.
ANADOLU’NUN BAĞRINDAN KOPAN BİR SAZ VE SÖZ DERYASI: ÂŞIK DERYÂMİ