TOPLANABİLİR MARKOV ZİNCİRİ - FİLİZ, ENES (Fırat Üniveristesi, 2014)
Toplanabilir Markov zinciri başlığı altında hazırlanan bu çalışmada stokastik süreçler içerisinde önemli bir yer tutan kesikli ve sürekli zamanlı Markov zincirleri ele alınmış, zincirin Markov özelliği toplanabilir Markov özelliği olarak incelenmiştir. Bu tanımlama incelenen zincire yeni bir takım özellikler kazandırmıştır. Çalışmanın bulgular kısmında bu özellikler incelenerek yeni kazanımlar ortaya konulmuştur. İncelemeye ilaveten yapılan uygulamada sürekli parametreli bir stokastik süreç olan geliş akımı ele alınarak bunun yardımıyla özel bir toplanabilir Markov zinciri tanımlanmış ve türetilen hipotetik veriden elde edilen hesaplamalar tablo halinde sunulmuştur.

It summable Markov chain in this study was prepared under Markov chain stochastic processes holds an important place in discrete and continuous time markov chains is discussed, this chain Markov property of the summable Markov property were analyzed. This definition has been examined chain processesfor a new properties. The study findings at there cent gains have been demonstrated by examining these properties. In addition to the views, the application which continuously develops a stochastic process parametrized by considering current that summable Markov chain with the help of a special Markov chain is identified and obtained from hypothetical data derived calculation saretabulated.
Summable markov chain
Keywords: İstatistik