Elazığ ilindeki etnobotanik değeri olan bitkiler üzerine bir araştırma - Civelek, Şemsettin; Türkoğlu, İsmail; Kırbağ, Sevda (My University, 2000)
Bu araştırmada, hakkında literatürde herhangi bir bilgi bulunmayan fakat Elazığ ilinde halk tarafından etnobotanik açıdan kullanılan 36 bitki tespit edilmiştir. Bunlardan 31 'nin tıbbi, 5 'inin diğer amaçlarla kullanıldığı bulunmuştur.
Keywords: Sağlık; tıbbi bitkiler; etnobotanik; Elazığ; yerel isimler; kullanım yerleri