NURETTİN ES-SÂBÛNÎ'NİN EL- KİFÂYE Fİ'L- HİDAYE ADLI ESERİNİN TAHKİKİ VE KELAM İLMİNE KATKILARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ - ÖZEL, MEHMET (Fırat Üniveristesi, 2013)
Bilindiği gibi İslam ilimleri ve düşüncesi derin bir geleneğe dayanmaktadır. Bu ilmi gelenek içinde Hanefî- Mâtûridî ekolü önemli bir yere sahiptir. Bu çalışmamızda bu ekolün önemli eserlerinden biri olan Nurettin es- Sâbunî'ye ait el- Kifâye adlı eseri incelemeye çalıştık. Çalışma iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde; Eserle ilgili genel bilgiler ve eserin tahkikli metnini verdik. İkinci bölümde; el-Kifâye adlı eseri kelamî açıdan değerlendirdik.Anahtar Kelimeler: Nurettin es- Sâbûnî, el- Kifâye, Tahkik

As it is known Islamic science and thoughts are based on a great tradition. In this scientic tradititon, Hanafı-Maturıdı ecole has an important place. With this work we have tried to explore , one of important piece of this ecole, al-Kıfaya which is written by Nuraddin as- Sabuny. This work consists of two parts. At the first part we tried to present the typed form of the book. At second part we examined the book al- Kıfaya.Key Words: Nuraddin as- Sabuny, el- Kifâya, Tahkik
Interpretation of the book Al-Kifaya fi'l- Hidaya written by Nuraddin as-Sabuni and its contribution to Islamic teology
Keywords: Din