Ova Kurbağası (Rana ridibunda, Anura, Ranidae)' nın sindirim kanalının histolojik olarak incelenmesi - Köprücü, Sibel Şimşek; Sağlam, Naim; Yonar, M. Enis (My University, 2002)
Bu çalışmada, Rana ridibunda'nm sindirim kanalının (yemek borusu, mide, ince ve kalın bağırsak) yapısı ışık mikroskopisi düzeyinde incelendi. Alınması gereken organlardan hazırlanan parafin bloklar mikrotomda 5-6 um kalınlığında kesildi. Alman kesitlere Hematoksilen-eosin, Alcian blue, P.A.S. ve Grossman üçlü boyamaları uygulanarak histolojik katmanları ve boyanma özellikleri belirlendi. Elde edilen bulguların fotoğrafları çekildi.
Keywords: Sindirim kanalı; bağırsaklar; doku bilimi; ışık mikroskopisi; mide; kurbağa; yemek borusu; Rana ridibunda