BEYZÂDE HACI MUHAMMED BAHAEDDİN EFENDİ’NİN TERCÜME-İ HALİ - Arslantaş, Yüksel; Demirpolat, Enver (Fırat University, 2017)
Beyzâde Ali Rıza Efendi’nin küçük oğlu Muhammed Bahâeddin Efendi, Har-put’ta doğmuştur. İyi bir eğitim almıştır. Türkçe, Arapça ve Farsça’yı okuyup yaz-mış ve öğretmiştir. O, dinler tarihi uzmanıydı. Elazığ Sultânisi’nde tarih dersleri verdiği gibi belediye başkanlığı, eytâm müdürlüğü, meclis-i idare üyeliği, bidayet mahkemesi üyeliği de yapmıştır.

Muhammed Bahâeddin Efendi, the small son of Beyzâde Ali Rıza Efendi was born in Harput. He got well training. He was speaking and writing and teaching Turkish, Arabic and Persian. He was a autority on the history of religions. As he taught history at Elazığ’s Sultâni, he made mayor and orphans directorate. Also, he made a member of administrative counsil and court of justice.
The Life History of Beyzade Haci Muhammed Bahaeddin Efendi