TÜRKLERDE AD KOYMANIN DiNi VE MiLLi BOYUTU - Daş, Abdurrahman (Fırat University, 1996)
Ad, canlı cansız bütün varilkları ve kavramlan tek tek veya cins cins karşilar (5) ve adı olduğu şeyi . aklımıza ~etirip zihnimizde. canlandırır. Ad varlığın belirleyicisi ve onu zihinde canlandıran bir delil niteliğindedir< 6l Başka bir ifade ile, hususi. bir şeyin zatına delilJet eden kelimeye isim denir. Mesela Ev, Deve, Ahmet; Dağ, Su vb. gibi kelimeler
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları