Elazığ'da Yaşayan Süryanilerde Düğün ile İlgili İnanışlar ve Uygulamalar - Kılıç, Sami (My University, 2003)
Bu çalışma, Elazığ'da yaşayan Süryanilerin düğün ile ilgili inanış ve uygulamalarını içermektedir. Her toplumda evlenme, bağlı bulunulan kültür tipinin kural ve kalıplarına uyularak gerçekleştirilen bir olaydır. Elazığ'da yaşayan Süryanilerin evlenme törenleri de dini ve kültürel uygulamalardan oluşmaktadır. Dini uygulamaları Hıristiyanlığın kutsal kitabındaki bazı ayetlere dayanan Elazığ'daki Süryanilerin düğünle ilgili inanışlarının kültürel boyutunda, yüz yıllarca Türklerle birlikte yaşamalarından dolayı pek çok noktada Türk kültürünün tesiri görülmektedir.
Keywords: Etnik Çalışmalar; Antropoloji