ABORTUS İMMİNENS OLGULARINDA MATERNAL SERUM CA 125 ÖLÇÜMÜNÜN PROGNOSTİK ÖNEMİ - KANSU, YAŞAR (Fırat Üniveristesi, 1996)
VH.ÖZET Bu çalışmada Haziran 1994 - Temmuz 1995 tarihleri arasında Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı' na vajinal kanama ile başvuran ve abortus imminens tanısı konulan 7-12 hafta arasındaki 61 gebenin CA 125 düzeylerine bakıldı. Kontrol grubuna ise aynı haftalarda bulunan ve polikliniğimize doğum öncesi kontrolleri için başvuran 60 gebe alındı. Gebelere ultrasonografik inceleme yapıldı, küretaj olanların patolojik sonuçları değerlendirildi. Kontrol grubunda CA 125 ortalama 24.02 ± 7.96 U/ml ( 10.20 - 52 ), abortus imminens grubunda ise 43.62 ± 24.23 U/ml (14.10-120 ) bulundu. Abortus imminens grubundaki değerlerin, kontrol grubuna göre istatistiksel olarak anlamlı derecede yüksek olduğu belirlendi ( PO.001 ). Elde edilen veriler sonucunda maternal serum CA 125 ölçümünün abortus imminens olgularında prognozu belirlemede yararlı olabileceği düşünüldü. 32
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Kadın Hastalıkları ve Doğum; Obstetrics and Gynecology