İLKÖĞRETİMDE ÇALIŞAN EĞİTİMCİLER VE İLKÖĞRETİM MÜFETTİŞLERİNİN ÖĞRENME STİLLERİ (TOKAT İLİ ÖRNEĞİ) - Yıldırım, NAİL (Fırat University, 2007)
Bu araştırmayla Tokat ilinde ve ilçelerinde ilköğretim okullarında çalışmakta olan okul müdürü, müdür yar-dımcısı, öğretmen, ilköğretim müfettişinin bireysel farklılığı olan öğrenme stilleri ortaya koyulmaktadır. Bireylerin öğrenme stillerinin ortaya çıkarılması onların güçlü ve zayıf yanlarının belirlenmesi bireysel yönden;  öğrenme tercihlerinin ortaya çıkarılması da hayat boyu öğrenme ve hizmet-içi eğitim programlarını planlama açısından önemli görülmektedir. Araştırmada veri toplama aracı olarak,  Kolb (1984) tarafından geliştirilen ve Aşkar ve Akkoyunlu (1983) tarafından güvenirlik çalışması yapılan “Öğrenme Stili Envanteri” kullanılmıştır. Araştırmanın bulgularına göre eğitim çalışanlarının öğrenme stilinin “Yerleştiren” ve “Ayrıştı-ran”, öğrenme yollarının da “yaparak öğrenme” olduğu ortaya çıkmıştır. Bu sonuç, eğitim çalışanlarının hizmet-içi çalışmalarında dikkate alınması çalışmanın etkiliğini artıracağı düşünülmektedir.