A Note On Child Neglect In American Victorianism: Henry James' "The Pupil"? - Koçsoy, F Gül (My University, 2016)
Bu çalışmada, Henry James'in \"The Pupil\" (1891) adlı öyküsünde \"ihmal edilmiş çocuk\" konusu incelenmektedir. Morgan, 19. yüzyılın son çeyreğindeki Amerikan kültürel bilincini yansıtan Viktoryan değerlerine sıkıca bağlı olan ilkesiz ebeveynlerin ihmal edilmiş çocuğudur. Harika bir çocuk olmasına rağmen, aile onu sevmez; çünkü onlara bayağılıklarını anımsatmaktadır. Onu fiziksel ve duygusal olarak ihmal eder, yük olarak görürler. Özel öğretmen, çocuğu ailenin yozlaşmışlığından uzak tutmağa çalışsa da hastalığını ihmal ederek ve en çok ihtiyacı olduğu bir zamanda onu terk ederek ölümünde pay sahibi olur. Yorumcu olarak James, çalışmayıp evde eğitim alan çocukların durumuna dikkat çeker. Bu kültürün çocuklara karşı genel tutumunu eleştirir. Bu, rahatsız edici toplumsal bir gerçektir ve James bu maddeci kültürün çocuklara ihmalci ebeveynlik yoluyla nasıl zulmettiğini gösterir
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları; Edebiyat; Psikoloji; Aile Çalışmaları; Edebi Teori ve Eleştiri