YUSUF U ZÜLEYHA MESNEViSiNDE MEKAN - İçli, Ahmet (Fırat University, 2008)
Kurmaca eserlerin ana unsurlarından biri de mekandır. Mekan, anlatılanlara gerçeklik kazandırmakla, kurmaca esere, bir yer tahsis eder. Mekan, bundan başka, karakter çizimi gibi, daha önemli bir işieve de sahiptir. Tasvir! eserlerde, mekanın fonksiyonunu inceleme yöntemlerinden biri de mekanın, çevresel ve olgusal mekanlar . yönüyle ele alıİımasıdır. Çevresel ve olgusal yönüyle mekan, kişi-yer özdeşikliği sorunsallığını tahlil eder. Bu çalışmada, 15. Asır şairlerinden Haındl'nin Yusuf u Züleyha mesnevisinde mekanın fonksiyonu, bu yöntem çerçevesinde ele alınmaya çalışılacah.'tır.
Place, in Mathnawi of Yusuf u Zuleyha
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları