ANATOMİ EĞİTİMİNDE ÖĞRENME NESNELERİNİN TASARLANMASI - SUGÜDER, SERKAN (Fırat Üniveristesi, 2011)
Üniversitelerin tıp fakültelerinde okutulan anatomi dersinin anlatım ve anlama zorluğu karşısında her alanda ihtiyaç duyulduğu gibi eğitim içerikli bilgisayarlı öğrenme nesnelerinin hazırlanması kaçınılmaz olmuştur.Bu çalışmada. kulağın anatomisinin anlatımına yönelik bilgisayar tabanlı öğrenme nesneleri hazırlandı. Bu öğrenme nesneleri hazırlanırken anatomi resimleri ve bilgileri kullanıldı. Bilgisayar tabanlı öğrenme nesneleri, metinsel bilgiler ile görsel bilgileri belli bir konu sistematiği içerisinde, eğitici kontrollü sunumuna dayanmaktadır.Bu çalışmanın nihayetinde eğitimcilerin konusunu daha rahat anlatabileceği, öğrencilerin de daha kolay anlayıp kendilerinin tekrar edebilecekleri öğrenme nesneleri üretilmiştir.Anahtar Kelimeler: Kulak Anatomisi, Öğrenme Nesnesi, Photoshop, Flash, e-öğrenme

Designing of Anatomy Education by Learning ObjectsDue to teaching and learning difficulties of anatomy courses of medicine faculty, like the others areas to make use of learning objects operated with computer is unavoidable.In this study, learning objects based on computer is made for teaching anatomy of the ear. Images and knowledge from the anatomy course are used for this study. These kinds of learning objects introduce texts and visual objects together depending on systematic of the course subjects. This process is controlled by instructors.As a result of this study, learning objects by which instructors can easily conduct the lessons and students can easily repeat them, was obtained.Key Words:Ear anatomy, Learning Object, Photoshop, Flash
Designing of anatomy education by learning objects
Keywords: Biyomühendislik