BAŞ ve BOYUNDA NADİR İZLENEN YABANCI CİSİM: OLGU SUNUMU - Akyiğit, Abdulvahap; Eroğlu, Orkun; Altunoğlu, Güldane; Karlıdag, Turgut; Kaygusuz, Irfan (My University, 2024)
Baş ve boyunda izlenen yabancı cisimler şekil, boyut ve bileşim bakımından büyük farklılıklar gösterirler. Basit bir müdahale ile çıkarılabilecek yabancı cisimler veya acil cerrahi müdahale ile çıkarılması gereken yabancı cisimler karşımıza çıkabilir. Biz bu vakada infraorbital bölgeden girerek, maksiller sinüs tavanı, nazofarenks, orofarenks ve hipofarenksi geçerek boyuna ulaşan yabancı cisim vakasını bildirdik. Hastaya maksillofasiyal ve boyun bilgisayarlı tomografi görüntülemesi yapıldı ve vasküler yapılarda hasar olmadığı görüldü. Hastanın genel anestezi altında yabancı cismi çıkarılarak orbita tabanı septal kartilaj ile rekonstrükte edildi.
Keywords: Yabancı cisim; baş ve boyun