KÜME DİZİLERİNİN ? – İSTATİSTİKSEL SINIRLILIĞI - EREN, AYŞE (Fırat Üniveristesi, 2024)
Bu tez çalışmasında giriş bölümünde tezin amacı ve konunun gelişimi anlatılmıştır. Çalışmamızın daha anlaşılır olması için gerek duyulan bazı temel kavramlar verilmiştir. Reel sayı dizilerinin ?-istatistiksek yakınsaklığına değinilmiştir. Küme dizileri için Kuratowski istatistiksel yakınsaklık, Wijsman istatistiksel yakınsaklık ve Hausdorff istatistiksel yakınsaklık kavramları ve bu kavramlar arasındaki ilişkiler verilmiştir. Ana bölümde ise küme dizilerinin ?-istatistiksel sınırlılığı tanımlanmış, küme dizilerinin ?-istatistiksel yakınsaklığı ve küme dizilerinin ?-istatistiksel sınırlılığı arasındaki bağıntılar verilmiştir.

In this thesis study, the purpose of the thesis and the development of the subject are explained in the introduction section. Some basic concepts needed to make our study more understandable are given. The ?-statistical convergence of real number sequences is mentioned. For cluster sequences, the concepts of Kuratowski statistical convergence, Wijsman statistical convergence and Hausdorff statistical convergence and the relations between these concepts are given. In the main section, the ?-statistical limitation of cluster sequences is defined, and the relations between the ?-statistical convergence of cluster sequences and the ?-statistical limitation of cluster sequences are given
? - statistical limitation of cluster sequences
Keywords: Matematik