Elazığ iklim şartlarında yatay borulu toprak kaynaklı ısı pompasının performansı - Esen, Hikmet; İnallı, Mustafa (My University, 2003)
Bu çalışmada, Elazığ iklim şartlarında bir konutun toprak kaynaklı ısı pompası (TKIP) ile ısıtılmasında performans analizi yapılmıştır. Analizde Bin (Aralık) yöntemi kullanılmıştır. TKIP tasarımında kullanılan dış hava sıcaklıkları, toprak sıcaklıkları ve toprak özellikleri, 1999 - 2000 ısıtma sezonu için Elazığ ili Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınmıştır. Tasarım esnasında TKIP' ın, performans değeri çeşitli parametrelere bağlı olarak değerlendirilmiş ve ısı pompasının yatay olarak döşenen toprak kaynaklı ısı değiştiricisi boru boyu 256 metre bulunmuştur.
Keywords: Enerji ve Yakıtlar; Çevre Mühendisliği