Elazığ' da köpeklerde tespit edilen travmatik myiasisler - Şaki, Cem Ecmel (My University, 2004)
Bu çalışma 1998-1999 yılları arasında Elazığ'da travmatik myiasisli 18 köpek üzerinde yürütülmüştür. Tespit edilen vakaların daha çok her iki yılın Haziran (%33.4) ayında görüldüğü belirlenmiştir. 18 vakanın hepsinde (%100) etken Wohlfahrtia magnifica olarak tespit edilmiştir.
Keywords: Mevsimsel dağılım; parasitoz; köpek; Elazığ; miyaz; ektoparazitler; Wohlfahrtia magnifica