GENEL LİSELER İLE MESLEKİ VE TEKNİK LİSELERDEKİ ÖĞRETMENLERİN ÖRGÜTSEL GÜVEN DÜZEYLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI (ELAZIĞ İLİ ÖRNEĞİ) - KARTAL, SEÇİL EDA (Fırat Üniveristesi, 2010)
Elazığ il merkezindeki genel liseler ile mesleki ve teknik liselerdeki öğretmenlerin örgütsel güven düzeylerinin karşılaştırılması amaçlanmıştır. Genel liseler ile mesleki ve teknik liselerde görev yapan öğretmenlerin, örgütsel güvenin alt boyutları olan yöneticilere güven, meslektaşlara güven ve paydaşlara güven düzeyleri cinsiyet, yaş, mesleki kıdem, öğretmen sayısı ve branş değişkenlerine göre karşılaştırılmıştır. Genel olarak sonuçlar incelendiğinde, her iki lise türünde de yöneticiye güven en yüksek ortalamaya sahipken, paydaşlara güven en düşük ortalamaya sahip bulunmuştur.

It is purposed to compare the teachers? organizational trust levels in general high schools, occupational and technical high schools in the province of Elazığ. The trust levels to administrators, colloquies and shareholders of the teachers who work in general, occupational and technical high schools according to sex, age, occupational seniority, number of teachers and branch variables. Generally, analyzing the results, it has been found that while trust to administrators has the highest mean, trust to shareholders has the lowest mean.
Comparing the organizational trust levels of teachers in general high schools and occupational and technical high schools (sample of Elazığ)
Keywords: Eğitim ve Öğretim