6 NUMARALI EĞİN ŞER'İYYE SİCİLİ: H. 1258 - 1264 / M. 1842 - 1848 - ÇELİK, BERNA (Fırat Üniveristesi, 2003)
Hazırlamış olduğumuz 6 Numaralı Eğin Şer'iyye Sicili H. 1258-1264 (M. 1842- 1848) yılları arasındaki belgeleri kapsamaktadır. Bu dönemde Eğin, önce Diyarbakır Eyaleti'ne, 1846 tarihinden sonra da Harput Eyaleti'ne tabi bir Kaza'dır. Bu çalışmamızda Kadılık ve Şer'iyye Sicilleri hakkında bilgi verdikten sonra belgelerin özetini ve transkripsiyonlarım verdik. En son kısımda ise kısaca değerlendirmesini yaptık. Bu dönemde Eğin'de tahminî olarak 8000'i Müslüman, 2800'i Gayr-i Müslim olmak üzere toplam 10.800 kişi yaşamaktaydı. Anahtar Kelimeler: Diyarbakır, Harput, Eğin, Şer'iyye Sicilleri

This document is about 6 Number Eğin Şer'iyye Sicili and it contains the documents between 1258-1264 Hegira and 1842-1848 Christian era. In that age Eğin when connected to Diyarbakır State at first and connected to Harput State than after 1846 In this study we gave some information about Kadi and Şer'iyye Sicils and we summaried the documents and than gave the transcriptions. And at last we made a short evaluation of the subjects. In that age nearly totaly 10.800 people were living in Eğin which 8000 Müslim and 2800 non-Müslim. Key Words: Diyarbakır, Harput, Eğin, Şer'iyye Sicilleri ^e>' «^
Keywords: Tarih; History