ÜRÜN YERLEŞTİRME UYGULAMALARININ TÜKETİCİ TERCİHLERİNDEKİ ROLÜNÜN ARAŞTIRILMASI: ELAZIĞ İLİ ÖRNEĞİ - KINIT, EDANUR (Fırat Üniveristesi, 2013)
Günümüzde her ne kadar televizyon reklamları izlense ve dikkat çekse de insanlara belli bir süreden sonra reklamın uzun sürmesi nedeniyle reklamlar sıkıcı gelmektedir. Televizyon reklamlarını izlemeyen, her türlü açık reklam sunumunu reddeden tüketiciler beklenmedik bir anda beklemedikleri bir yerde veya mecrada reklam yapan bir uygulama olan ürün yerleştirme yöntemi ile karşılaşabilmektedir. Bu da ister istemez tüketiciyi etkilemekte, tüketicinin hafızasında bu yöntemle gösterilen markalar yer edinebilmektedir. Reklam sektörüne yeni bir soluk getiren ?ürün yerleştirme? kavramı, izleyicinin ürünü, markayı satın alma eğilimini artırmaya yönelik bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır.Bu çalışmada değişik rekabet ortamlarından en önemlilerinden biri olan televizyon dünyasında amaçlı, planlı, örtülü bir şekilde tüketiciye ulaşmanın yaratıcı yolu olarak karşımıza çıkan ürün yerleştirme yöntemi, uygulanma şekilleri, çeşitleri, bu yöntemle tüketim konusunda, tüketici üzerinde ne kadar etkili olduğu, tüketim davranışları gibi konularına değinilmiştir. Ürün yerleştirme uygulamasının sinema filmleri, televizyon programları, televizyon dizileri gibi yapımlara nasıl dâhil edildiği, nasıl kullanıldığı ve ürün yerleştirme uygulamalarının tüketici tercihlerindeki rolü de incelenmeye çalışılmıştır.Anahtar Kelimeler: Ürün Yerleştirme, Tüketim, Reklam, Moda, Fiyat Algısı, Kalite Algısı

Novadays, although the television advertising are attention and raiting After a certain period of time due to long duration of the ad people are boring. Television ads, noncontiguous, open to all kinds of ad serving consumers unexpectedly rejected an unexpected place or a practice engaged in product placement advertising method face location. This inevitably affects the consumer, the consumer's memory with this method shown in the obtain brands. Advertising industry, which brought a new "product placement" concept, the viewer's product, the brand is known as a factor to increase the tendency to purchase.In this study, different competitive environments in the world of television is one of the most important purpose, plan, covered in a creative way to reach the consumer, as we face the method of product placement, application forms, types, this method of consumption, the consumer on how to be effective, such as consumer behavior were discussed. Implementation of product placement movies, television programs, television series, including how such productions is, how it is used, and the role of product placement applications are examined consumer preferences.Key Words: Product Placement, Consumer, Advertisement, Fashion, Price Perception, Perception of Quality
Investigation of the role of consumer preferences of product placements example of: Elazig province
Keywords: Reklamcılık