BİHARMONİK EĞRİLERİN BAZI KARAKTERİZASYONLARI - TARLA, SEMA (Fırat Üniveristesi, 2017)
Bu çalışma dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm çalışmanın giriş kısmıdır. Bu bölümde biharmonik eğriler ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında literatürdeki bilgiler verildi. İkinci bölümde temel kavramlar verildi. Üçüncü bölümde 3-boyutlu Öklid uzayında 1.tip eğriler ve biharmonik eğriler ile ilgili temel tanımlar ve karakterizasyonlar verildi. Dördüncü bölüm çalışmanın orijinal kısmıdır. Bu bölümde 3-boyutlu Galilean uzayında ve Equiform Galilean uzayında biharmonik eğriler incelendi. Beşinci bölüm çalışmanın son kısmıdır.

This study consists of four chapters. The first chapter is the entrance of the study. In this chapter, information in the literature about studies done on biharmonic curves is given. In the second chapter, basic definitions are given. In the third chapter, basic definitions and characterizations related to 1-type curves and biharmonic curves in Euclidean 3-space are given. In the fourth chapter, original part of the work. In this chapter biharmonic curves are examined in Galilean 3-space and equiform Galilean space. In the fifth chapter, corollary part of the work.
Some characterizations of biharmonic curves
Keywords: Matematik