Electronic Mentorship with Mentee Perception - Özdemir, Tuncay Yavuz (My University, 2015)
Mentorluk uygulamaları birçok Avrupa ülkesi ve Amerikada yaygın bir şekildekullanılmaktadır. Özellikle teknolojik alanda yaşanan gelişmelere paralel olarak geleneksel yada yüz-yüze mentorluk programlarının yanı sıra e-mentorluk programları da yaygınlaşmayabaşlamıştır. Bu çalışmada il eğitim denetmen ve yardımcılarının mentorluk/e-mentorlukrolleri üzerine algıları belirlenmeye çalışılmıştır. Bu amaçla Cantimer (2008)in ve Clouse(2007)nin kullandıkları görüşme formları araştırmanın amaçları doğrultusunda araştırmacılartarafından revize edilerek geliştirilen görüşme formu kullanılmıştır. Katılımcılar il eğitimdenetmen ve yardımcılarının mentorluk/e-mentorluk rollerine ilişkin mesleki yardım verehberlik, inceleme ve soruşturma, liderlik, danışmanlık ve araştırmacılık rollerinin olduğunuifade etmişlerdir.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları