Psychopharmacological treatment of trichotillomania in an adolescent case: Significant improvement with aripiprazole augmentation - Yazıcı, Kemal Utku; Perçinel, İpek (My University, 2014)
Trikotilomani (TTM), kişinin saçını belirgin bir açıklık bırakacak şekilde koparmasıyla karakterize, kronik bir dürtü kontrol bozukluğudur. TTMnin başlangıç yaşı genellikle ergenlik döneminde olmaktadır. TTM tedavisinde, birçok farmakolojik ajan ve psikoterapi (özellikle bilişsel davranışcı terapi) yöntemleri kullanılmasına rağmen literatürde henüz bu konuyla ilgili bir görüş birliğine varılamadığı görülmektedir. Bu yazıda, trikotilomani semptomları aripiprazol tedavisine yanıt veren 15 yaşında bir ergen olgu bildirilmiştir.
Keywords: Farmakoloji ve Eczacılık; Psikiyatri