Schwannoma in tongue - Gök, Üzeyir; Kaygusuz, İrfan; Yalçın, Şinasi; Keleş, Erol; Karlıdağ, Turgut; Susaman, Nihat (My University, 2001)
Schwannoma, sinir kılıflarının Schwan hücrelerinden kaynaklanan, nöroektodermden orijin alan, sert, düzgün sınırlı, kapsüllü, yavaş büyüyen ve genellikle sarımtırak renkte iyi huylu bir tümördür. Etiyolojisi bilinmemektedir. En sık baş ve boyun bölgesinde görülür. İntrakranial olguların büyük bir bölümü 8. kranial sinirden kaynaklanmaktadır. Oral kavitede ve özellikle dilde oldukça nadir görülür. Tedavisi kitlenin cerrahi olarak çıkarılmasıdır. İngilizce literatürde dilde yerleşimli sadece 6 vaka bildirildiğinden, bu makalede 18 yaşında bir bayan hastada dilde schwannoma olgusunun kliniği ve tedavisi literatür bilgisiyle sunuldu.
Keywords: Olgu sunumu; Şıvannoma; Nörilemoma; Dil neoplazmları; Kraniyal sinirler