SALVIA AETHIOPIS L. (LAMIACEAE) ÜZERİNDE MORFOLOJİK VE ANATOMİK BİR ARAŞTIRMA - Özkan, Mustafa; Şenel, Gülcan (Fırat University, 2006)
Bu araştırmada Salvia  aethiopis L. morfolojik ve anatomik özellikleri incelendi. Türe ait salgı ve örtü tüyleri sınıflandırıldı. Morfolojik incelemelerde türün dört köşeli gövdeli, bazal yapraklı ve göbekli bir korolla ya-pısına  sahip olduğu tespit edilmiştir. Anatomik incelemelerde kök ve gövde de yer alan primer öz kollarının heterojen özellikte olduğu, yapraklarının izolateral ve türün diasitik tip stomaya sahip olduğu belirlenmiştir.