Reproductive biology of Capoeta trutta Heckel, 1843 (Pisces: Cyprinidae) living in Keban Dam Lake - Duman, Erdal (My University, 2004)
Bu çalışmada; Keban Baraj Gölünde yaşayan Capoeta trutta' nın yumurta verimliliği, üreme olgunluğu ve üreme yaşı tespit edilmiştir. Üreme yaşı erkek bireylerde 2. yaş grubu, dişi bireylerde ise 3.yaş grubu olarak saptanmıştır. Üreme zamanı haziran-temmuz ayları arası olarak belirlenmiştir. Yumurta verimliliği de 3-7. yaşlar arasında sırasıyla; 11.995, 14.636, 18.612, 28.285 ve 44.939 olarak tespit edilmiştir. Su kalite parametrelerinden pH, sıcaklık ve sertlik ölçümleri yapılmıştır.
Keywords: Olgunluk; Capoeta trutta; Keban Baraj Gölü; döllenme gücü; su kalitesi; balık yumurtlama mevsimi; tatlısu balıkları; yumurta bırakmak; mevsimsel değişimler