KUR'AN'DA iBADET VE ZiKiR KAVRAMLARI - Soysaldı, Mehmet (Fırat University, 1998)
Kur'an, ilahi bir hayat nizamıdır. Getirdiği genel prensipler, anlattığı tarihi olaylar ve kıssalar .ile i~rdiği hükümlerin hepsi, insanı, dünyada ve ahirette saadete götürebilecek niteliktedirler. O'nun üzerinde düşünmeden ibret ve dersler almak, fikir planmda incelemeden hikmetlerinden yararlanmak ve O'nu anlamadan hayata geçirmek, mümkün değildir.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları