Piramidal Yüklü Ortagonal Basit Mesnetli Elastik Plakların Sonlu Farklar Metodu İle Çözümü - Savas, Sedat (My University, 2013)
Sınır değer problemlerinin çok defa kesin veya kapalı çözümleri yoktur. Bu sebepten çoğu zaman yaklaşıkmetotlarla çözüme gidilir. Bu çalışmada Sonlu farklar metodu kullanarak bir sınır değer problemi olanpramidal yüklü ortogonal basit mesnetlenmiş bir elastik plağın sonlu farlar metodu ile çözümü yapılmıştır.Ayrıca yüklemeyi kısmi toplama işlemi yapacak bir bilgisayar programı yazılmıştır. Sonuçta plakta meydanagelebilecek maksimum sehim ve maksimum momentler hesaplanmış ve sonuçlar genelleştirilerek grafikhaline getirilmiştir.
Keywords: İnşaat Mühendisliği