LACUNARY WEAK STATISTICAL CONVERGENCE - MUSTAFA, SHAHRAM AHMED (Fırat Üniveristesi, 2020)
Bu tezde ?. dereceden istatistiksel yakınsaklık ve ?. dereceden kuvvetli p-Cesaro toplanabilirlik kavramları gösterildi. Aynı zamanda ?. dereceden istatistiksel yakınsaklık ve ?. dereceden kuvvetli p-Cesaro toplanabilirlik arasındaki bazı bağıntılar verildi. Dahası ?. dereceden lacunary zayıf istatistiksel yakınsaklığı ve 0<??1 için zayıf N_?^?- yakınsaklığı göstereceğiz. En son kısımda ?. dereceden ?-lacunary zayıf istatistiksel yakınsaklığı ve 0<??1 için zayıf N_?^? (?)-yakınsaklığı göstereceğiz. Bu yakınsaklık tiplerinin bazı özelliklerini ve içerme bağıntılarını ispatlayacağız.

In this thesis, we give the concepts of statistical convergence of order ? for 0<??1, strong p-Cesàro summability of order ? for 0<??1 and weak statistical convergence. Also, some relations between statistical convergence of order ? and strong p-Cesàro summability of order ? are given for 0<??1. Furthermore, we provide lacunary weak statistical convergence of order ? and weak N_?^?-Summability of order for 0<??1. In the last section, we introduce the ?-lacunary weak statistical convergence of order ? and weak N_?^? (?)-Summability of order ? for 0<??1. We also give some inclusion relations between these concepts.
Lacunary zayıf istatistiksel yakınsaklık
Keywords: Matematik