İÇERİSİNDE ISITILMIŞ BİR OYUK BULUNAN BİR KANALDA KARMA TAŞINIMIN VE AKIŞIN İNCELENMESİ - KAYA, GÜLAY HİLLEZ (Fırat Üniveristesi, 2007)
Bu çalışmada içerisinde tabandan ısıtılmış bir oyuk bulunan bir kanalda Laminar karmataşınım (doğal ve zorlanmış taşınım) problemi ANSYS-Flotran kodu kullanılarak incelenmiştir.Çalışmada akışkan olarak hava kullanılmaktadır (Pr = 0.71). Akışkan kanala T0 sıcaklığında oyuktakitaban sıcaklığından daha soğuk olarak girmektedir (T0
An investigation of mixed convection and fluid flow from an open cavity in a horizontal channel
Keywords: Makine Mühendisliği