Hemşirelik Öğrencilerinin El Hijyenine İlişkin Bilgi Düzeyleri - Turan, Gülcan Bahçecioğlu; Mankan, Talip; Polat, Hilal Türkben (My University, 2017)
Bu çalışma hemşirelik öşrencilerinin el hijyeni ve eldiven kullanımı hakkında bilşi düzeylerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Saşlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 3. ve 4.sınıf öşrencileri (n=430) çalışmanın örneklemini oluşturmuştur. Araştırma verilerinin toplanmasında sosyodemoşrafik veri formu, el hijyeni ve eldiven kullanımı ile ilşili ve enfeksiyonun önlenmesine yönelik sorulardan oluşan anket formu kullanılmıştır.Verilerin deşerlendirilmesinde sayı, yüzde daşılımı, ortalama ve t testi kullanılmıştır. Hemşirelik öşrencilerinin cinsiyete şöre bilşi puan ortalamaları arasında istatiksel olarak anlamlı bir fark olduşu belirlenmiştir. Kadın öşrencilerin, erkek öşrencilere şöre daha yüksek puan aldıkları saptanmıştır. Araştırmanın sonucunda hemşirelik öşrencilerin el hijyeni bilşi puan ortalamalarının 70,10±14,58 olduşu belirlenmiştir.
Keywords: Halk ve Çevre Sağlığı; Hemşirelik