KESİRLİ DİFERENSİYEL DENKLEMLERİN TEORİSİ VE BAZI UYGULAMALARI - ÖNER, TUĞÇE (Fırat Üniveristesi, 2015)
Dört bölümden oluşan bu çalışmanın ilk bölümünde kesirli analizin tarihsel geçmişi ve yakın tarihi verilmiştir. Ayrıca fiziksel ve biyolojik uygulamaları ile ilgili genel bilgiler verilmiştir. ikinci bölümde temel tanımlara ve kavramlara yer verilmiştir. Üçüncü bölümde lineer kesirli diferensiyel denklemler için varlık teklik teoremleri ve ispatları verilmiştir. Ayrıca kesirli mertebeden sınır değer problemleri için varlık teklik teoremleri, ispatları ve uygulamaları ele alınmıştır. Tezin son bölümünde ise kesirli Laplace dönüşümü detaylı bir şekilde incelenmiştir. Anahtar Kelimeler: Kesirli diferensiyel denklem, Varlık teklik problemleri, Kesirli Laplace dönüşümü, Riemann-Liouville, Caputo

This study consists of four chapter and the history of fractional analysis is given in its first parts. Furthermore, physical and biological applications is given. In the second chapter, some fundamental concepts and definitions are given. Third chapter is deal with the existence and uniqueness theorems and their proofs. In addition existence and uniqueness theorems of boundary value problems for fractional degree and its applications are mentioned. Fractional Laplace transformation is examined in detail in the last chapter. Key Words: Fractional differential equation, Existence and uniqueness theorems, Fractional Laplace transformation, Riemann-Liouville, Caputo
Fractional differential equations theory and its some applications
Keywords: Matematik