Sığır vebası virüsü rekombinant hemaglutinin proteinin enzim immunoassayda kullanımı - Bulut, Hakan; Bolat, Yusuf; Bulut, Yasemin; Özdarendeli, Aykut; Doymaz, Mehmet (My University, 2003)
Bu çalışmada, Staphylococcus aureus'un protein A bölgesiyle füzyon edilmiş şekilde Escherichia colîĞe açıklatılan ve IgG affiniti kromatografisiyle saflaştırılan sığır vebası virüsünün (rinderpest virus; RPV) rekombinant hemaglutinin (rH) proteininin enzim immunoassayda (EIA) kullanımı araştırılıştır. Bu amaçla, rH proteininin N'-ucunda bulunan protein A'ya özgül olmayan IgG bağlanmalarını engellemek için, rH bağlı EIA kapları önce insan serumuyla bloklanmıştır. Daha sonra, rH proteini ve RPV antijeni bağlı EIA kaplarında deneysel immunize fare serumlarına aitabsorbans değerleri kıyaslanmıştır. Çalışmanın sonuçları, çalışmamızda rapor edilen yöntemin stafilokokal protein A bölgesine sahip rH proteininin immünolojik deneylerde güvenilir bir şekilde kullanılma imkanı sağlandığını göstermiştir.
Keywords: Alyuvarlar; sığır vebası virüsü; enzim bağışıklık deneyi