3-BOYUTLU GALİLEAN UZAYINDA FACTORABLE YÜZEYLER - ERDUR, AYLA (Fırat Üniveristesi, 2016)
Bu tez altı bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde; yüzeylerin diferansiyel geometrisi hakkında genel literatür bilgilerine yer verildi. İkinci bölümde Öklid, Lorentz, Pseudo-Galilean ve Galilean uzaylarının önemli tanım ve teoremleri verildi. Üçüncü, dördüncü ve beşinci bölümlerde sırasıyla Öklid, Lorentz ve Pseudo-Galilean uzaylarında factorable yüzeylere yer verildi. Son bölümde ise Galilean uzayında Factorable yüzeylerin sıfır Gauss eğrilikli yüzey olması durumlarına göre karakterizasyonlar detaylıca incelendi.

This thesis consist of six chapters: In the first chapter, general data in relation to differential geometry of surfaces are given. In the second chapter, some basic definition and theorems of Euclid, Lorentz, Pseudo-Galilean and Galilean spaces are given. In chapter [3, 4, 5 ], factorable surfaces in the Euclid, Lorentz and Pseudo-Galilean spaces are respectively given. In the sixth chapter, we introduce the factorable surfaces in the Galilean space G_3 and completely classify such surfaces with null gaussian and mean curvature.
Factorable surfaces in 3-dimensional galilean space
Keywords: Matematik