Elazığ ili ilkoğretim okullarında hazırlanan stratejik planlar ile ilgili okul yöneticisi ve öğretmen görüşleri - Balcı, Ali; Çanakçı, Hurşit; Tan, Çetin (My University, 2012)
Elazığ ili ilköğretim okullarında hazırlanan stratejik planlar hakkında okul yöneticisi ve öğretmen görüslerinin belirlenmesinin a ma ç l a n d ı ğ ı b u arastırmada ni tel arast ı rma yöntemi ile içer ik anal izi yapı lmıst ı r . Çalısma evrenini, Elazığ ilinde ilköğretim okullarında çalısmakta olan okul yöneticileri ve stratejik planlama ekibinde yer alan öğretmenler olusturmaktadır. Nitel arastırma yöntemi içinde bu arastırmada “tipik durum örneklemesi” yöntemi kullanılarak, Elazığ il merkezinde bulunan 4 ilköğretim okulunda görev yapmakta olan 4 okul müdürü ile stratejik planlama ekibinde görevli olan 11 öğretmen bu arastırmanın örneklemi olarak seçilmistir. Arastırmanın verileri, arastırmacı tarafından gelistirilen açık uçlu 9 maddelik sorulardan olusan bir görüsme formu aracılığıyla toplanmıs ve QSR NVivo7 yazılımı kullanılarak çözümlenmistir.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları; Kamu Yönetimi