BİTÜMLÜ SICAK KARIŞIMLARDA BİTÜM FİLM KALINLIĞININ STABİLİTE VE RİJİTLİĞE ETKİSİ - KULOĞLU, MESUDE (Fırat Üniveristesi, 2006)
Bu çalışmada, bitüm film kalınlığının karışımın stabilite ve rijitlik modülü üzerineetkisi araştırılmıştır. Film kalınlıklarına bağlı bitüm muhtevaları formüllerle bulunmuştur.Bulunan bitüm muhtevalarıyla hazırlanan numuneler üzerinde Marshall Stabilite ve ndirektÇekme Rijitlik Modülü Deneyleri yapılmıştır. 7-13 m film kalınlıklarında hazırlanannumuneler içerisinde en yüksek stabilite ve rijitlik 8 m film kalınlığına ait numunelerdetespit edilmiştir. Sonuç olarak bitümlü sıcak karışımlarda bitüm film kalınlığının 8 m olarakuygulanmasının uygun olacağı gösterilmiştir.Anahtar Kelimeler: Bitüm Film Kalınlığı, Marshall Stabilite, ndirekt Çekme RijitlikModülü, bitüm muhtevası
The effect of bitumen film thickness on stability and stiffness in bituminous hot mixtures
Keywords: İnşaat Mühendisliği