Gökkuşağı Alabalığı Yavrularının (Oncorhynchus mykiss, W. 1792) Diyetlerine Katılan ?-Karotenin Doku MDA Düzeyine Etkisi - Tuna Keleştemur, Gülüzar (My University, 2012)
Bu çalışmada, gökkuşağı alabalığı yavrularının rasyonlarına beta-karoten (?-karoten) katkısının serum, kas, karaciğer ve böbrek dokularında malondialdehit (MDA) oluşum düzeylerine olan etkisi incelendi. Bu amaçla; 0, 30 ve 70 mg/kg ?-karoten katkılı rasyonlar hazırlanarak sırasıyla; kontrol, ?30 ve ?70 grupları oluşturuldu. Elde edilen analiz sonuçlarına göre ?-karoten katkılı rasyonlarla beslenen grupların serum ve kas dokularına ait MDA düzeylerinin kontrol grubuna göre istatistiksel olarak önemli düzeyde düşük (P<0.05) olduğu, grupların karaciğer ve böbrek dokularına ait MDA düzeyleri arasındaki farkın ise istatistiksel olarak önemli olmadığı tespit edildi.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Tek Yazarlı
Keywords: Gökkuşağı alabalığı; beta-karoten; malondialdehit.