KESİKLİ GRANÖLÖMETRİYE SAHİP AGREGALARLA ÜRETİLEN BETONLARDA PERFORMANSIN BELİRLENMESİ - ERTAŞ, TÜLİN (Fırat Üniveristesi, 1996)
Yüksek Lisans Tezi kesikli granulometriye sahip agregalarla üretilen betonlarda performansın belirlenmesi Tülin ERTAŞ Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı 1996, Sayfa : 65 Bu çalışmada; sürekli ve kesikli granulometriye sahip agregalarla üretilen betonlara ait çeşitli özellikler karşılaştınlmıştır. Kesikli granulometriye sahip agregalarla üretilen betonlardan elde edilebilecek performans deneylerle belirlenmiştir. Deney sonuçlan sürekli ve kesikli granulometriye sahip agregalarla üretilen betonlar için ayrı ayrı bulunarak karşılaştınlmıştır. Kesikli granülometrili agregalarla üretilen betonların, sürekli granülometrili agregalarla üretilen betonlara göre biraz daha yüksek dayanıma, birim hacim ağırlığa ve çekme dayanımına, bununla beraber biraz daha az su emme yüzdesine sahip olduğu görülmüştür. Kesikli granülometrik betonlarda ince malzeme daha az kullanılmakta, çimento sarfiyatı azalmaktadır. Bu durum betonun özellikleri üzerinde olumsuz bir etki yapmamaktadıır. Bilhassa ısı yalıtım amaçlı hafif beton üretiminde kullanılacak agreganm granülometrisinin kesikli olması istenilen amaca daha uygun olmaktadır. ANAHTAR KELİMELER : Agrega, sürekli granülometri, kesikli granülometri, beton, dayanım.

II SUMMARY Masters Thesis DETERMINATION OF PROPERTIONS OF CONCRETE THAT OBTAINED FROM GAP - GRADED AGGREGATES Tülin ERTAŞ Fırat University Graduate School Natural and Applied Science Department of Civil Engineering 1996, Page: 65 In this study, properties of concrete which is produced by using gap - graded and continuously graded aggregates are compared. Properties of concrete obtained by using gap - graded aggregates are determined experimentally. These experimental results are compared with the properties of concrete obtained from continuously graded aggregates. In that comparision, it has been seen that concrete obtained from gap - graded aggregates has higher strenght, unit weight and tension strenght and lower percent of water absorbtion than concrete obtained from continuously graded aggregates. Fine materials are used less in concrete with gap - graded aggregates. This causes to decrese cement percent. This situation doesn t affect the properties of concrete. It is neccessary to use gap - graded aggregates in light concrete which is armed for heat insulation. KEY WORDS : Aggregate, continuously graded aggregate, gap- graded aggregate, concrete, strenght.
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering