Amisülpride Bağlı Çok Yüksek Prolaktin Artışı - Korkmaz, Sevda; Yildiz, Sevler; Dulkadir, Zehra Emine; Korucu, Tuba; Gündoğan, Burcu; Gönen, Murat; Atmaca, Murad (My University, 2016)
Amisülpirid dopaminerjik D2 ve D3 reseptörlere yüksek afinitesi olan, atipik bir antipsikotik ilaçtır. Amisülpridin diğer atipik antipsikotiklere oranla prolaktin seviyelerinde daha fazla bir artışa neden olduğu uzun zamandır bilinmektedir. Ancak yazımızda amisülpridle gelişen prolaktin artışı, literatürde bildirilen değerlerden çok daha yüksek olan ve ilaç kesimini takiben prolaktin değerlerinin hızla düştüğü bir olgudan bahsedilecektir
Keywords: Endokrinoloji ve Metabolizma; Genel ve Dahili Tıp