Farklı yönlere bakan bina duvarlarında duvar kalınlığı ile yalıtım kalınlığı arasındaki ilişkinin ısıl yük seviyesi açısından incelenmesi - Özel, Meral; Duranay, Mehmet (My University, 2005)
Bu çalışmada, duvar kalınlığının yalıtım kalınlığına oranının ısıl yük seviyesi açısından tespiti sayısal olarak araştırılmıştır. Bunun için değişik yönlere bakan duvarın dış tarafına, iç tarafına ve orta kısmına yalıtım malzemesi yerleştirilerek, yalıtım malzemesi duvar kalınlığı boyunca artırılırken duvar kalınlığı da aynı oranda azaltılmıştır. Bu amaçla, MATLAB' da geliştirilmiş bir bilgisayar programı yardımıyla farklı yalıtım malzemeleri için gerekli hesaplamalar yapılmış ve elde edilen sonuçlar grafikler halinde sunulmuştur.
Keywords: İnşaat Mühendisliği