Optik ölçmeli bir buharlaşma tekniği ile kanal içi akışlarda yerel ısı transferi araştırması - Tanyıldızı, Vedat; Eren, Haydar; İnallı, Mustafa (My University, 1997)
Bu çalışmada, bir kütle transfer ölçme tekniği kullanılmış ve ısı transferi ile kütle transferi arasındaki benzerlikten yararlanarak yüzeyler üzerinde transfer miktarlarının belirlenmesine çalışılmıştır. Söz konusu deneysel teknikle, incelenen yüzeye kaplanan ve bir organik çözücü ile ıslatılan bir kağıdın geçirdiği ışık miktarı, kağıt kururken optik olarak ölçülmektedir. Bu teknik, nükleer ve elektronik teknolojilerindeki soğutma işlemlerinde önem arzetmektedir. Yerel kütle transferi ile ilgili önceki çalışmalarımızın sonuçları ile birlikte bu deneysel çalışmanın sonuçları, daraltılmış kanallardaki akışlarda yerel ısı transfer miktarları için veri oluşturmaktadır.
Keywords: Fizik; Uygulamalı