WiLLiAM JAMES PRAGMATiZMiNE ELEŞTiREL BiR YAKLAŞlM - Bılgın, Önder (Fırat University, 2010)
Harry K. Wells'in, Emperyalizmin Felsefesi Pragmatizm adlı eserinde, felsefe eserlerinde pek rastlanmayan bir üslupla, pragmatik .filozoflarca ele alınan belli başlı konuların yoğun bir eleştiriye tabi tutulduğunu görürüz. Esasen bu çalışmada pragmatiznıi tanıma ve Amerikan pragmatizminin en meşhur .filozofu William James bağlamında, pragmatizmin bazı felsefe problemlerine yaklaşımı ve bu yaklaşıma getirilen eleştirileri olabildiğince tarafsızlıkla ele almak hedeflenmiştir. Bu derleme b.oyunca ülkemizde çalışmamıza esas teşkil edecek hatrrı sayılır bir pragmatizm literatürü oluşmuş olduğunu gördük. Son zamanlarda Amerika'nın diğer dünya ülkeleriyle ilişkisi hakkında fıkir serdedenlerin çeşitli vesilelerle pragınatiznıe referansta bulundukları ve Amerikan yayılmacılığının pragmatizmin eseri ve sonucu olduğuna gönderıne yaptıkları hesaba katıldığında, bu çalışma pragmatizmin temel b
Critica! Approach to Pragmatism of William James
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları