Sosyal Güvenlik Kurumu Biyometrik Kimlik Doğrulama Sisteminin Problemleri ve Olası Çözüm Önerileri - Özkaynak, Fatih (My University, 2016)
Türkiye Cumhuriyeti Sosyal Güvenlik Kurumu biyometrik kimlik doğrulama sisteminin birçok faydası olmasına rağmen çeşitli güvenlik problemleri bulunmaktadır. Bu çalışmanın amacı bu problemleri ve olası çözüm önerilerini göstermektir. Çalışmada fiziksel klonlamaz fonksiyonları temel olan bir kriptolojik anahtar üreteç algoritması önerilmiştir. Önerilen algoritmanın Android tabanlı cihazlar için uygulanabilir bir versiyonu yayınlanmıştır.
Keywords: Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği