ASKERİ VE SİYASİ YÖNLERİYLE MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN İLERİ GÖRÜŞLÜLÜĞÜ - Murat, Turgay (My University, 2016)
Yıkılmakta olan bir devletin içinden yeni bir Türk Devleti'nin ortaya çıkartılmasında, kuşkusuz ki en büyük pay Mustafa Kemal Atatürk'e aittir. O'nun bu büyük paya sahip olmasındaki en büyük etken, kişilik özelliklerinden kaynaklanmaktadır. Bu özellikler, O'nun Kararlılığı, Gerçekçiliği, İdealistliği, Liderliği ve en önemlisi de İleri Görüşlülüğü'nden gelmektedir. Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele, Kurtuluş Savaşı ve sonrasında yaşanan olayları keskin dehasıyla tahlil ederek, ileride olacakları görebilmesi ve ona göre hareket etmesi, milli egemenliğe dayalı yeni bir Türk Devleti'nin kurulmasında en büyük katkıyı sağlayan özelliğidir. Mustafa Kemal Atatürk bu özelliğini askeri ve politik safhada mükemmel bir şekilde uygulayarak Türk halkının gönlündeki yerini ebedileştirmiştir.
Keywords: Tarih; Siyasi Bilimler