The damping of the radio waves in the ionospheric plasma over Elazığ - Özcan, Osman; Aydoğdu, Mehmet; Yeşil, Ali; Güzel, Esat (My University, 1996)
Yukarıya doğru yayılan radyo dalgalarının sönümü incelenmiştir. Dalgaların günlük ve yükseklikle değişimleri, elektron yoğunluğu değişimlerine benzerdir. Dalganın sönümü, yükseklik ve dalga frekansının her ikisinin artışı ile azalır.
Keywords: Fizik; Uygulamalı; Fizik; Partiküller ve Alanlar