Sosyo-kültürel değişkenler ışığında veteriner hekimliğin profili: I. Sınıf bilinci ve iş doyumu - Özen, Abdullah; Ateş, Burhan Kemal (My University, 2003)
Bu araştırmada, meslekler sosyolojisinin sayıltıları paralelinde,sosyo-kültürel değişkenler ışığında, veteriner hekimliğin profilinin çıkarılması ve veteriner hekimlerin sınıf bilinci ve iş doyumu konularındaki duyarlılıklarının saptanması amaçlanmıştır. Bu amaçla çoğunluğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki 22 ilden gelen, farklı sektörlerde faaliyet gösteren, 94 veteriner hekim üzerinde anket uygulanmıştır. Araştırma çerçevesinde elde edilen bulgulara göre veteriner hekimlerin kendilerini genel olarak, alt ve orta sınıf mensubu hissettikleri ve iş doyumu konusunda ileri derecede duyumsuzluk yaşadıkları sonucuna ulaşılmıştır.
Keywords: Veteriner hekimlik; Doğu Anadolu Bölgesi; iş tatmini; Güneydoğu Anadolu Bölgesi; anket; sosyal sınıflar; çalışma şartları; mesleki satatü