Spontaneous rupture of intracranial dermoid cyst mimicking a primary psychiatric disorder - Erol, Fatih Serhat; Ozturk, Sait; Cakin, Hakan; Akın, Mehmet Mustafa (My University, 2014)
On dört yaşında yaklaşık olarak 2 aydır akut başlangıçlı psikiyatrik semptomları olan, herhangi bir nöroradyolojik görüntüleme yapılmaksızın farklı kliniklerde çeşitli antipsikotik ilaçlar başlanan olguyu tartıştık. Antipsikotik ilaçlara yanıt alınamaması üzerine çekilen bilgisayarlı tomografi ve manyetik rezonans görüntülemelerde intrakraniyal rüptüre dermoid kist tanısı konuldu. Cerrahi tedavi uygulandı ve kısa bir süre içerisinde antipsikotik ilaçları kesildi. Olguda intrakraniyal lezyonların belirgin bir nörolojik defisit veya bulgu olmaksızın sadece nöropsikiyatrik semptom ve bulgularla başvurabilecekleri vurgulanmıştır.
Keywords: Nörolojik Bilimler; Psikiyatri